Jste zde

Domů » Marilleva – Folgarida

Dovolená v Marillevě, 1. část

Italské středisko Marilleva a okolí v zimě
Autor: kijas

Středisko Marilleva se nachází v údolí Val di Sole v Itálii, které je součástí pohoří Dolomiti di Brenta. Brentské Dolomity se nacházejí v západní části údolí Adige, kde byl založen také přírodní park Adamello - Brenta.

Nejvyšším vrcholem je Cima Tosa s výškou 3.173 m, následovaný vrcholkem Cima Brenta, který se tu tyčí do nadmořské výšky 3.151 metrů. Známými jezery v okolí jsou např. Lago Moveno anebo Lago di Tovel.

Městečko je rozděleno do dvou částí, Marilleva 1400 a 900, jejichž číselné označení označuje nadmořskou výšku. Obě části jsou propojené gondolovou lanovkou.

Díky mnoha atraktivním sjezdovkám, perfektní infrastruktuře i překrásné přírodě údolí Val di Sole, je celý zdejší region velmi oblíbenou turistickou destinací, a to především milovníků zimních sportů. Ale i v teplejších měsících roku je středisko vyhledávaným cílem mnoha návštěvníků, kteří se rozhodli právě tady trávit svou dovolenou.

Marilleva 1400 je jakési ubytovací centrum, kde jsou umístěny všechny hotely a je sem přístup lanovkou. Směřují sem i lanovky, které spojují Folgaridu a Madonnu di Campiglio.

Marilleva 900 leží naproti tomu v údolí, nedaleko vesnice Mezzana. Připojení ke všem velkým okolním lyžařským oblastem se uskutečňuje prostřednictvím rychlé, dvanáctimístné kabinkové lanovky.

Územní plánování bylo v Marillevě zcela podřízeno charakteru moderního turistického centra tak, že je tu návštěvníkům k dispozici na 10.000 lůžek, jsou tu rozsáhlá lázeňská a hotelová zařízení, včetně víceúčelových hal a kongresových center, vše bez nutnosti používat vlastní auto. V kongresovém centru se konají různé významné akce, jako např. Mezinárodní kongres kardiologie.

Marileva i blízká Folgarida se mohou pochlubit celou řadou vysoce moderních lyžařských vleků a lanovek, a řadou skvělých sjezdovek. Je tu více než 30 bezvadných sjezdařských tratí všech úrovní obtížnosti a nechybí ani osvětlení, které umožňuje lyžování i ve večerních hodinách. Lyžaři i snowboardisté tady najdou skutečný ráj zimních sportů.

Moderní osvětlovací zařízení na místní sjezdovce Biancaneve umožňuje sledovat napínavá klání profesionálních sportovců. V roce 1999 se tady například konalo snowboardové mistrovství světa na U rampě.

Největším lákadlem v Marillevě 1400 je zase nepochybně nový zimní stadion, kde mohou milovníci zimních sportů sportovat i v noci. Stadión byl postaven opět u trati "Biancaneve".

Byla zde samozřejmě vybudována optimální infrastruktura, která je plně přizpůsobena veškerým očekáváním zdejších návštěvníků. Na horách stojí mnoho hotelů a penzionů, působí tu půjčovny lyží, obchody a mnohá zařízení pro après-ski zábavu. Volnočasové aktivity v Marillevě ještě doplňují kryté bazény, salóny krásy, sauny a fitness centra v jednotlivých ubytovacích zařízeních.

Místo

Marilleva 900, Val di Sole 46° 18' 51.7284" N, 10° 48' 46.1952" E
Location

Val di Sole na FB