Jste zde

Domů » Marilleva – Folgarida

Dovolená v Marillevě, 2. část

Val di Sole a zámek Buonconsiglio
Autor: jorge.cancela

Vyznavači pěší turistiky a jízdy na horských kolech tady objeví mnoho opravdu atraktivních tras.

Dají se tady podnikat i horské túry s průvodcem nebo výlety po Val di Sole na čtyřkolkách.

Příjemnou aktivní dovolenou v Marillevě můžete strávit také v lezeckých halách, při minigolfu, na tenisových kurtech či při boccii, místním druhu pétanque.

Kdo by ovšem chtěl raději trávit dovolenou v klidu a o samotě v přírodě, najde v nedalekých malebných horských vesničkách Mezzana, Ossana, Pellizzano, a dalších v údolích Val di Sole a Val di Pejo mnoho vhodných míst.

I odtud je perfektní spojení bezplatnými skibusy nebo veřejnou dopravou s lyžařskými středisky.

Přátelské malé vesničky v údolí nabízejí každý den nějaké ty kulturní, sportovní i folklórní akce: Kino, divadlo, festivaly, koncerty, halový tenis, diskotéky anebo nejrůznější hospůdky. Nemluvě už ani o množství obchodů všeho druhu, kde je nakupování pro některé lidi opravdovou radostí!

Kdo by chtěl osobně zažít tradiční atmosféru malé horské vesničky, ať vyrazí do jen pár minut vzdálené Mezzany. Za zvážení rozhodně stojí i výlet do oblíbeného střediska zimních sportů Madonna di Campiglio nebo do Folgaridy, kde mají pozoruhodný malebný kostel.

Výlety

Marilleva je také perfektním výchozím bodem pro výlety do Trenta a Bolzana. Trento je oficiálním hlavním městem italského regionu Trentino - Alto Adige a má asi 116 tisíc obyvatel.

Město nabízí návštěvníkům opravdu nesmírně rozmanitý kulturní program. Pozoruhodné je zde především náměstí s katedrálou San Vigilio, Neptunova kašna anebo palác Palazzo Pretorio.

Nádherný výhled na Trento vás čeká během jízdy lanovkou na Sardagnu. Město v údolí řeky Adige neponechává na holičkách ani milovníky muzeí.

Působí zde zemské historické muzeum umění v zámku Buonconsiglio a muzeum "Museo dell’aeronautica Gianni Caproni", které se specializuje na letectví, vědu a inovace.

Severovýchodně od střediska Marilleva, asi půl hodiny jízdy autem, leží město Bolzano. Bolzano neboli Bozen je italské hlavní město Jižního Tyrolska. Město se může pochlubit mnoha působivými památkami, hrady, zámky i muzei.

Rozhodně byste neměli ze svého programu v Bolzanu vynechat návštěvu zámku Runkelstein, Dómu Nanebevzetí Panny Marie, ani zámku Sigmundskron. Právě v tomto zámku je umístěno známé Messner Mountain Museum Firmian.

Překrásné staré město s typickými arkádami, s ulicí Bindergasse a Museionem, muzeem moderního a současného umění byste také neměli jen tak minout bez povšimnutí.

Za méně než dvě hodiny se lze přesunout z Marillevy na severní břeh jezera Lado di Garda.

V městečku Riva del Garda s věží Torre Apponale a v Rocca di Riva s krásným přístavem pak můžete celé hodiny trávit relaxací a vstřebáváním příjemné středomořské atmosféry.

Místo

Messner Mountain Museum Firmian, Bozen 46° 28' 48.63" N, 11° 18' 18.8712" E
Location

Val di Sole na FB