Jste zde

Domů » Marilleva – Folgarida

Folgarida

Mount Folgarida

Středisko Folgarida leží v nadmořské výšce 1350 metrů a je součástí hezké turistické destinace Dimaro. Je jedním z nejlepších a nejvýznamnějších rekreačních středisek v italském Trentinu. Nachází se u silnice vedoucí z Dimara do Madonny di Campiglio. Najdete tady vše, co je potřeba ke strávení příjemné dovolené na horách, tedy perfektní turistickou infrastrukturu, nádhernou horskou krajinu v okolí Val di Sole a dostatek prázdninových apartmánů, rekreačních chalup a hotelů k pohodlnému a příjemnému ubytování.

Z Folgaridy můžeme vystoupit do nadmořské výšky 1864 metrů, až na vrchol hory Monte Folgarida, odkud je překrásný výhled do širokého okolí. Okolí údolí Val di Sole je fantasticky krásnou turistickou oblastí. Kvetoucí louky, zelené pastviny, horská jezera a lesy – příroda tady návštěvníky dokonale okouzlí. V blízkém okolí se nacházejí přírodní parky Stilfser Joch a Adamello-Brenta s přímo pohádkově krásnými přírodními scenériemi a se zástupci výjimečné flóry.

Sportovní vyžití je tu v létě opravdu jedinečné, od nordic walkingu, turistiky či lezení ve skalách přes jízdu na horském kole, až po projížďky na koni. Rafting a kanoistika se nabízí na divokém potoce Noce.
V údolí Val di Sole se pochopitelně nikdo nudit nebude, všichni si tu vychutnáte opravdu pestrou dovolenou uprostřed přírody.

Z Mount Folgaridy je pak spojení na další zajímavá místa, totiž do Madonny di Campiglio a do Marillevy. Tento lyžařský "kolotoč" zaveze všechny lyžaře a snowboardisty na mnoho krásných sjezdovek.
Více než 129 kilometrů sjezdovek čeká na milovníky alpského lyžování, pohádkově krásné svahy jsou mezi místy Brenta a Ortler Cevedale. Příznivci après-ski nebudou také o nic ochuzeni, v Dimaru doslova pulzuje čilý noční život.

Ale i mimo sjezdovky se můžete bavit sportem. Údolí Val di Sole skýtá dostatek příležitostí k nordic walkingu, k běhu na lyžích, zimní turistice, k bruslení anebo lezení v ledu. Je to ovšem jen malý výběr z mnoha možností, které může toto místo svým návštěvníkům nabídnout.

Folgarida - jedna ze sjezdovek

Místo

Folgarida 46° 17' 56.9508" N, 10° 52' 3.9288" E
Location

Val di Sole na FB