Jste zde

Domů » Madonna di Campiglio

Lyžařská dovolená v Madonně di Campiglio, 2.část

Horské panorama střediska Grostè
Autor: querin.rene

Osvětlená sjezdovka "Miramonti" zase poskytuje všem zájemcům noční zábavu a na své si tu dozajista přijdou také snowboardisté a freerideři. Ti si užijí především na četných freeridových svazích, na úsecích s hlubokým sněhem a ve dvou snowparcích.

Snowpark na Grostè láká se svojí 100 m dlouhou U - rampou a boardercrossem, a patří k těm vůbec největším v Evropě! Sousední středisko Pinzolo nabízí snowboardistům další funpark s U - rampou a perfektní rodinné lyžování s 26 km sjezdovek a s 10 vleky a lanovkami.

Běh na lyžích

Mnoho dobře upravených a skvěle udržovaných běžkařských okruhů vede uvnitř nádherných jehličnatých lesů nad městečkem Madonna di Campiglio a ve směru přes Rendenatal k Pinzolu. Čeká tu na vás 21 km upravených běžkařských tratí, vhodných pro bruslařský styl a dalších 15 km je pak v Pinzolu.

Poplatek za používání běžkařských stop činí asi 6 € za den a začátečníkům zde nabízejí také úvodní kurzy v běhu na lyžích. Za přímo ideální výchozí bod se nabízí lesní světlina Campo Carlo Magno v nadmořské výšce téměř 1.700 m.

Fanoušci nočního běžkování dozajista nepohrdnou nabídkou osvětlené běžkařské tratě na okruhu "Frassanida" u Pinzola. Skutečně perfektní vysokohorská bílá stopa se pak před vámi otevře na okruhu "Sprint" v nadmořské výšce 1.575 – 1.645 m, která měří 7 km.

Après-ski

Příjemné zakončení náročného sportovního dne na lyžích bývá spojeno s ochutnáváním dobrot typické trentinské kuchyně a se sklenkou dobrého vína. Strávit nějaký ten příjemný večer lze určitě v některém velmi příjemném baru nebo restauraci městečka Madonna di Campiglio a někdy se vám skutečně poštěstí potkat i některou tu celebritu.

Takovéto VIP osobnosti někdy prý zavítají do podniků "Cliffhanger" nebo "Des Alpes". Doporučit se dá i horská chata Cinque Laghi v nadmořské výšce 2.064 metrů. Fantastický výhled spolu se znamenitými domácími koláčky zaručuje opravdu příjemné chvíle.

Další sportovní vyžití mimo sjezdovky nabízí krytý bazén a kluziště. Okolní nádherná příroda také láká k procházkám na sněžnicích nebo k romantické vyjížďce se psím spřežením přes zasněženou zimní krajinu.

Jezdecké centrum v Pinzolu zase zve návštěvníky k projížďkám na koni. Dobrodruhům se tady otevírají jedinečné možnosti strávit noc v přírodním parku Adamello - Brenta ve sněhovém iglú!

Místo

Campo Carlo Magno 46° 14' 40.29" N, 10° 50' 19.86" E
Location

Val di Sole na FB