Jste zde

Domů » Marilleva – Folgarida

Lyžování v Marillevě

Marilleva - jedna ze sjezdovek

Marilleva je rájem lyžařů a snowboardistů. Díky přímé návaznosti na nedaleká lyžařská střediska se před vámi otevírá rozsáhlý a špičkový lyžařský areál s celkem 120 km sjezdovek a s 47 lyžařskými vleky a lanovkami mezi pohořím Dolomiti di Brenta a masivem Ortles Cevedale.

Marilleva má dvě střediska navzájem propojená rychlou lanovkou se dvanácti kabinkami. Na Marillevu 1400 směřují všechny vleky ve směru Folgarida a Madonna di Campiglio, a Marilleva 900, údolní část, je oddělena pouze horskou bystřinou od horské vesnice Mezzana. Spojení obou částí je pak provozováno již zmíněnou rychlou lanovkou.

Přírodní sníh je tady přirozenou záležitostí zejména díky blízkosti pohoří Ortler - Cevedale s 23 vrcholky, které se tyčí do nadmořské výšky přes 3500 metrů. Sněhová pokrývka je tu ovšem zaručena i díky zasněžovacím systémům, které byly nainstalovány na 90% ze všech sjezdovek.

Péče o zdejší sjezdovky odpovídá vysokým standardům díky používání mnoha sněžných vozidel s high-technologií, která jsou denně nasazována.

Nové osvětlovací zařízení bylo nainstalováno na sjezdovku Biancaneve, kde se v roce 1999 konalo snowboardové mistrovství světa na U-rampě.

Vzhledem k vysokému počtu modrých sjezdovek se tu dobře lyžuje i začátečníkům. Ti opravdu zdatní lyžaři asi vyzkoušejí strmou černou sjezdovku z Malghet Autu do Folgaridy nebo vyrazí na Dodd dela Pesa směrem na Marillevu a pak prudce dolů. Pro snowboardisty je připravena 250 m dlouhá U-rampa v Marillevě 1400.

Na běžkaře se pochopitelně také nezapomnělo, z Marillevy mohou vyznavači běhu na lyžích zamířit na bílé stopy do Commezzadury u Val di Sole, je to nedaleko.

Základní údaje Val di Sole – Marilleva:

Nadmořská výška: 1300 - 2179 m

Modré sjezdovky: 25,0 km

Červené sjezdovky: 21,0 km

Černé sjezdovky: 7,0 km

Lyžařské vleky: 5

Sedačkové lanovky: 15

Kabinkové lanovky: 7

Celková přepravní kapacita: 38300 osob / hod.

Místo

Marilleva 1400 46° 18' 16.47" N, 10° 48' 41.6088" E
Location

Val di Sole na FB