Jste zde

Domů » Zima

Mezzana

Italská obec Mezzana

Horská obec Mezzana se nachází u jednoho horského potoka v nadmořské výšce 940 m, je obklopené horami (masiv Adamello – Presanella, Ortler Cevedale a skupina pohoří Brenta – Dolomiten). Díky nádherné okolní krajině a blízkosti dalších lyžařských středisek se stalo oblíbeným místem pro zimní dovolenou v Trentinu.

Lyžařské oblasti Val di Sole a Skirama Dolomiti jsou odtud snadno dosažitelné lanovkou, která vede z místní části Marilleva 900 nahoru do hor. Jen kousek už je to pak do světoznámé lyžařské destinace Madonna di Campiglio.

Při hledání těch nejlepších sněhových podmínek tady objevíte zasněžené lesy v kouzelné krajině, která vypadá jako ze zimní pohádky. Pod tlustou sněhovou peřinou tady všechno vypadá tak měkce a nádherně.

Atraktivní horská vesnička je obklopena impozantními pohořími a nabízí svým hostům kromě lyžařské zábavy na svazích i jiné zajímavé aktivity. Ve sportovním centru Marilleva je např. i kluziště nebo tenisová hala. Můžete se tady vydat prozkoumat zasněženou horskou krajinu na sněžnicích.

Zajímavý je i výlet do trochu většího městečka Malé a pochopitelně do světově proslulého lyžařského střediska Madonna di Campiglio. Tradiční kulinářské speciality si můžete vychutnat v některé z mnoha místních restaurací.

Marilleva patří k obci Mezzana a skládá se ze dvou středisek, z nichž jedno leží v nadmořské výšce 900 m a druhé ve 1.400 metrech. Do toho výše položeného střediska dojedete buď autem, anebo můžete využít gondolové lanovky a vyjet s ní až nahoru.

Infrastruktura střediska Marilleva 1400 byla vybudována tak, abyste se odtud dostali prakticky všude a nemuseli jste vůbec používat vlastní auto. Lyžařské středisko Marilleva je napojené na sousední lyžařské oblasti Folgarida a Madonna di Campiglio. Večer si můžete v části Marilleva 1400 dokonce zalyžovat i zajezdit na snowboardu za svitu umělého osvětlení.

Všechny lyžařské tratě jsou pečlivě upravované a v případě nepříznivých sněhových podmínek i plně zasněžované. Dech beroucí panoramata hor s překrásným výhledem na mohutné horské masivy Trentina, jako je Adamello Brenta nebo Ortler Cevedale vás zvou k prožití aktivní zimní dovolené.

Skvělými výchozími body pro aktivní zimní dovolenou jsou právě Mezzana a Marilleva. Každé ráno se tu zvedá opona k nádherné zimní podívané, přímo před vašimi dveřmi, a to bez nějakého čekání. A už jste na jedné z mnoha sjezdovek, kde nejsou žádné dlouhé čekací doby. Teď stačí už jen připnout lyže a můžete vyrazit.

Četné hotely, prázdninové apartmány, restaurace a další služby zajistí, aby se zde vaše dovolená stala opravdu nezapomenutelným zážitkem.

Místo

Mezzana 46° 18' 56.3004" N, 10° 48' 11.772" E
Location

Val di Sole na FB