Jste zde

Domů » Paganella

Molveno v zimě

Italský skiareál Paganella s lyžaři
Autor: Leolisa81

Molveno samotné má jen jednu malou sjezdovku, přímo na okraji vesničky vyjíždí kabinková lanovka, která vás rychle a bezpečně dopraví k 1,5 km dlouhé sjezdovce. Další sjezdovky se nacházejí pouhých 5 km daleko ve středisku Andalo se skiareálem Paganella.

Lyžařský areál Paganella

Horský masiv Paganella ve Val di Sole se tyčí do nadmořské výšky 2.125 m nad údolím řeky Etsch (Adige), a z jeho vrcholu je úchvatný 360-stupňový výhled na jižně položené jezero Garda a na pohoří Dolomity na severu.

Ve skiareálu Paganella byste napočítali více než 50 km sjezdovek, z nichž většina je střední obtížnosti, a 18 lyžařských vleků a lanovek v nadmořské výšce 1.040 až 2.125 metrů. Zelených a modrých sjezdovek je tu 7 km, červených 42 km a černých 3 km.

Je to místo velmi oblíbené zejména u rodin s dětmi. Na rozdíl od mnoha velkých rakouských lyžařských areálů tady panuje především klid. Jsou zde i velmi příjemné horské chaty, které jsou přímo ideální pro aprés-ski s šálkem cappuccina.

V hlouběji zaříznutých úsecích vedou převážně běžkařské tratě, ale také právě tady narazíte na ty nejkrásnější sjezdovky. Na legendární lyžařské sjezdovce, kde se jezdí i závody Světového poháru, "3 - Tre", se můžete dokonale odreagovat, ale také poměřit s lyžařským hrdinou, jako byl Colo Zeno, který tu před 40 lety doslova psal sportovní historii.

Nebo můžete vyrazit na 5 km dlouhou Olympijskou sjezdovku, která překonává převýšení 1.075 m. I lyžařský tým USA si zde zřídil svůj evropský tréninkový kemp, kde trénují jeho členové na závody v kombinaci, super-G i v obřím slalomu.

Fantastické jsou také zdejší oblasti s hlubokým sněhem, které se otevírají pod vrcholem Paganella. Snowboardisté si mohou zařádit i ve snowparku "Silver Park", kde předvádějí své odvážné slidy a skoky.

Pokud by vám to snad bylo málo, není odtud daleko ani k lyžařské oblasti Skirama Dolomiti s téměř 400 km sjezdovek v 8 lyžařských areálech, kde se dá zažít opravdu neobyčejné lyžování!

Běh na lyžích

Fanoušci severského lyžování, kteří tráví svou zimní dovolenou v Molvenu, najdou v sousedním Andalu celkem 10 km běžkařských tratí. 2,5 km z nich se dá označit jako lehké a 7,5 km jsou v kategorii středně obtížných.

Nejdelší běžkařská bílá stopa vede z Andalo Priori okolo jezera Andalo a měří celkem 7,5 km. S běžkařskou tratí "Girolago" tvoří opravdu nádherné příležitosti k běhu na lyžích v malebném okolí místního jezera, kde se vyznavači běžek mohou věnovat svému milovanému sportu i po západu slunce na osvětlené trati.

Après-ski

V Molvenu si přijdou na své i vyznavači après-ski, a to zejména milovníci kulinářských specialit. Koho by lákal taneční parket, zajde si určitě do discobaru "La Voglia". V sousedním Andalu jsou oblíbené podniky "Discoteca Shuttle" a "Artcafé la Floca".

Pro vyznavače sportovních aktivit mimo sjezdovky jsou v Molvenu přichystány nabídky výletů na sněžnicích, jízda na saních tažených koňmi nebo sportovní centrum s volejbalovým a basketbalovým hřištěm, tělocvična a lezecká stěna.

Geografie: 

Místo

Molveno, stanice lanovky 46° 8' 39.462" N, 10° 57' 54.2772" E
Location

Val di Sole na FB