Jste zde

Domů » Pejo

Pejo

Pejo

Pejo leží v nadmořské výšce 1400 m na úpatí alpského masivu Ortler - Cevedale, v národním parku Stilfserjoch (Stelvio). Je vůbec tím nejstarším turistickým místem, známým již od roku 1650 tamními termální prameny bohatými na železo. Horské vesničky patřící do této obce mají opravdu bohatou historii a tradice, a okolní horská krajina národního parku Stelvio je pro milovníky přírody skutečným zážitkem.
Obec se skládá ze šesti místních částí - Celentino, Strombiano, Celledizzo, Cogolo, Cellentino, Paese a Terme. Ve všech částech Peja je turistům k dispozici mnoho krásných hotelů, prázdninových apartmánů i rekreačních chalup, což dokonale zaručuje opravdu příjemný pobyt.

Ubytovací zařízení (hotely, prázdninové apartmány, i v zimě otevřený kemp) zapadají ekologicky do celkového obrazu krajiny tohoto alpského údolí. Spojení mezi jednotlivými částmi a lyžařskými vleky je zajišťováno kyvadlovou dopravou skibusy, které vyjíždějí každou půl hodinu mezi místy Cogolo a Terme. K tomu je nutno ještě připočítat privátní služby kyvadlových autobusů jednotlivých hotelů. Lyžařská střediska ve svazu Skirama Domomiti Adamello Brenta využívají také bezplatné Nevebusy.

Pejo je ideálním místem pro rekreanty, kteří chtějí uniknout zimnímu ruchu do moderního lázeňského komplexu s pestrou zábavou v nedotčené horské přírodě. V bezprostředním okolí se tyčí k nebi 23 vrcholků do nadmořské výšky 3000 - 4000 metrů. Mírně ohřátý vzduch, který stoupá nad nedalekým jezerem Lado di Garda, tady potkává studený vzduch od věčných ledovců Presena a Cevedale. Tato geografická poloha podporuje výskyt srážek a umožňuje skoro ničím neomezenou zábavu na sněhu od začátku prosince až do konce března.

Místní údolí je také známé pod názvem Valetta, protéká jím divoký horský potok Noce. Ten je oblíben milovníky vodních sportů, kteří si mohou vybírat mezi raftingem, canyoningem nebo kanoistikou. Je to opravdový ráj pro vodní dobrodruhy!
Všemožné příležitosti pro pěší turistiku, trekking, horolezectví i pro vysokohorskou turistiku jsou v oblasti Peja nekonečné. Všechny cesty jsou perfektně udržovány a označeny a zdejší krajina plná zelených pastvin, kvetoucích luk a krásných lesů je prostě kouzelná. Můžete si tady skvěle odpočinout a nadýchat se báječného čistého horského vzduchu.

Místo

Pejo 46° 21' 18.1044" N, 10° 39' 37.872" E
Location

Val di Sole na FB