Jste zde

Domů » Pejo

Pejo a lyžování

Pejo - zasněžené vrcholky

16 km bezvadných sjezdovek a 6 lyžařských vleků a lanovek skýtá v nadmořské výšce 1400 až 3000 metrů perfektní lyžování italského střediska Pejo. V případě nepříznivého počasí jsou zde umístěna i zařízení na umělé zasněžování na více než 50 % plochy skiareálu. Kompaktní sněhová pokrývka se upravuje denně pomocí moderních sněžných skútrů.

V roce 1967 byla v Peiu založena lyžařská škola, kde dnes během sezóny pracuje kolem 20 instruktorů. Několik z nich se specializuje na výuku dětí a zdravotně postižených.

Jen o pár kilometrů dále jsou velké lyžařské areály Marilleva, Folgarida, Madonna di Campiglio a další zimní sportovní centra ve sdružení Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Spojení mezi jednotlivými resorty zajišťují bezplatné NeveBusy.

Běžkaři najdou v Peju 18 km běžkařských tratí různé obtížnosti a hojné příležitosti k běžkařským túrám v tamním národním parku.
I mimo sjezdovky a stopy areál nabízí rozsáhlý zábavní program. Jsou tu kina, příležitosti k bruslení, vycházky v noci s lucernami, výlety, stejně jako seznamování se s místními zvyky a tradicemi.

Ti dobrodružněji založení se vydají třeba na lezení po ledu, ostatní mohou podniknout objevnou cestu do největšího italského národního parku na sněžnicích nebo se vypraví na vysokohorské túry do pohoří Gruppo Ortles-Cevedale.

Spojení mezi jednotlivými obcemi a lyžařskými areály je zajištěno kyvadlovými autobusy, které jezdí každou půl hodinu mezi vesnicemi Cogolo a Peio Terme. K tomu se ještě přidružují soukromé služby skibusů jednotlivých hotelů.

Val di Sole – Pejo:

Nadmořská výška: 1400 m (Peio Fonti) – 3000 m

Sjezdovky:

modré: 3,5 km

červené: 10 km

černé: 2,5 km

Celkem: 16,0 km

Přepravní lyžařská zařízení:

Lyžařské vleky: 1 (Biancaneve)

Sedačkové lanovky: 3 (Doss dei Gembri, Stavelin a Mezoli)

Kabinkové lanovky: 2 (Peio Fonti - Tarlenta a Funivor Peio 3000)

Celková přepravní kapacita: 6200 osob za hodinu.

Speciální sjezdovky v Peju:

Nejdelší upravovanou sjezdovkou je Tarlenta s délkou 3178 metrů.

Nejdelším sjezdem je freeride Val della Mite - Peio Fonti s délkou 8 km.

Nejtěžší sjezdovkou je černá freeridová trať Delle Golle s délkou 2350 metrů.

Nejhezčí sjezdovkou je červená Doss dei Gembri – Tarlenta s délkou 2 km.

Geografie: 

Místo

Peio Fonti 46° 21' 13.1796" N, 10° 39' 57.8808" E
Location

Val di Sole na FB