Jste zde

Domů » Pinzolo

Pinzolo

Vrcholek Doss del Sabion

Pohled na dolomitské pohoří Brenta (Dolomiti di Brenta) doslova uchvátí každého návštěvníka tohoto regionu. Obzvláště zajímavý pohled to je, když se tu pomalu pohybují různé odstíny a barvy, podle toho, jak se dotknou hor sluneční paprsky. Z blízkého vrcholku Doss del Sabion (2.101 m) se nabízí nejlepší výhled na celé údolí Rendena.

Právě tady leží Pinzolo, nedotčená horská vesnice a živé turistické centrum, které nabízí současně dobrodružství a klid, radost a sportovní vyžití, pohostinnost s dlouholetou tradicí a dlouhé výlety. V zimě se pak středisko promění v ráj pro lyžaře. Sněhová pokrývka je tady garantována po celou sezónu a nabízí skvělé podmínky pro lyžování, snowboarding, běh na lyžích, skoky na lyžích, vysokohorské túry i pro zimní pěší turistiku.

Rychlé a moderní lyžařské vleky vás bezpečně a rychle dopraví na Doss del Sabion do nadmořské výšky 2100 metrů. Zde pak objevíte sjezdovky všech stupňů obtížnosti a rychlosti. Navíc zde jezdí po celé zimní období bezplatný skibus, který spojuje všechny sousední vesnice se střediskem Madonna di Campiglio, které je číslem 1 co se týče zimních sportů v italských Alpách a je přímo rájem pro milovníky sportu a přírody.

Místní lyžařská škola má několik zkušených lyžařských instruktorů, včetně horských průvodců a učitelů běhu na lyžích, z nichž se někteří specializují na snowboarding a na výuku dětí. Které dítě je ještě příliš malé na to, aby samo lyžovalo, nebo nemá chuť na lyže, stráví den v mateřské škole pro hosty při zábavných hrách, vycházkách, sáňkování a stavění sněhuláků. V Pinzolu je plně zabezpečena péče o děti již od 3 měsíců věku.
Osvětlený běžkařský okruh, uměle zasněžované upravené sjezdovky u Carisola anebo trasa pro běh na lyžích do Caderzone jistě příjemně překvapí každého lyžaře a běžkaře. Kromě toho je v Pinzolu ještě stadión s olympijským svahem, který je otevřen i v létě.

Pinzolo a údolí Val Rendena jsou známy i gurmánům. Tamní výborná tradiční kuchyně doslova hýčká návštěvníky tohoto regionu.
Po nabitém dni plném sportu se dá skvěle povečeřet v některé ze zdejších vysokohorských chat, které jsou otevřené až do velmi pozdních nočních hodin. Další kalorie můžete vydat i při večerním lyžování s pochodněmi a pak se ovšem velmi rychle opět vrátit do útulných vináren, barů a restaurací.

Geografie: 

Místo

Pinzolo 46° 9' 35.4168" N, 10° 45' 57.564" E
Location

Val di Sole na FB