Jste zde

Domů » Ponte di Legno

Ponte di Legno, 2. část

Zima ve Val di Sole
Autor: Vendin

Celý ten neobvykle obsáhlý zimní program se pak dá završit třeba výlety na sněžnicích, lyžařskými túrami, lezením přes ledové kaskády či jízdou s psím spřežením.

Zdejší škola jízdy s psím spřežením a s odborným průvodcem "sleddog" je jediným takovýmto zařízením v Evropě.

Po náročném dni plném zážitků v překrásné přírodě vám určitě pomůže k regeneraci sil pár bazénů v kryté hale "Piscina Comunale".

Dalšími zimními sportovními aktivitami v rámci vaší dovolené v údolí Val di Sole jsou dvě přírodní kluziště, krytý tenisový kurt anebo hala s lezeckou stěnou.

Aktivity v létě

V letním období zase vyrážejí horolezci na přírodní stěny, zejména do pohoří Brenta na horu Cima Brenta (3.151 m.n.m.). Divoké jízdy na kajaku či na raftu můžete vyzkoušet na říčce Noce, poklidnému rybaření se zase můžete věnovat u místních potoků, kde se dají při muškaření ulovit i opravdu pěkní pstruzi.

Velmi dobré pověsti se těší místní 9-jamkové golfové hřiště. Cyklisté asi vědí, že Ponte di Legno je součástí i cyklistických závodů. Své tratě tu ovšem najdou i vysloveně rekreační cyklisté, pro které zde bylo vybudováno mnoho dobře značených cyklotras, stejně jako i tras pro horská kola.

Na zdejší náhorní plošině se dá provozovat skvělým způsobem také pěší turistika, trekking a nordic walking. Je tu plno příležitostí vyrazit nahoru do hor a přes lesy dojít až do údolí "Alta Valle Camonica" a "Alta Val di Sole". Během těchto výletů vás čekají překrásné výhledy do zdejší alpské přírody.

Po cestě narazíte na četné horské chaty. Některé z nich jsou dostupné i během léta lanovkami, které tu bývají i v tomto období bez sněhu v provozu. To samozřejmě podstatně usnadňuje dostupnost mnoha místních vysokohorských stezek.

Každý kout této opravdu impozantní krajiny pod majestátními vrcholky hor v údolích Val di Sole, Val Camonica a v přírodním parku si zaslouží vaši pozornost a představuje vynikající cíl výletů.

Ty odvážnější přivítá zábavní park Adamello Adventure Park se svým dobrodružným "stromovým parkúrem".

Zajímavosti

První světová válka, která je v této oblasti známá zejména pod označením "Bílá válka", se do zdejší oblasti zapsala velmi krvavým písmem.

Dodnes tu můžete navštívit četné opuštěné vojenské zákopy, zříceniny pevností a vojenské vesničky. V blízkém Temú a Vermigliu působí tematická muzea, jako např. muzeum Forte Strino mezi Vermigliem a Tonale.

Pozoruhodné jsou fresky Johannese da Volpina, umístěné v kostele Sant Appolonio z 12. století v Piampezzu.

Léto v italském Val di Sole
Autor: Puntin1969
Geografie: 

Místo

Golf Club Ponte di Legno 46° 14' 47.76" N, 10° 30' 25.416" E
Location

Val di Sole na FB