Jste zde

Domů » Pejo

Zima v Peju

Val di Sole a zasněžené Pejo
Autor: Fabresta

V italském středisku Pejo (1.400 m.n.m.) si můžete užít báječnou dovolenou jak v létě, tak v zimě. Je nejvýše položeným místem provincie Trentino a nachází se ve stejnojmenném bočním údolí známého Val di Sole.

Obec s dlouhou tradicí se skládá ze 6 místních částí. Stejně jako ostatní střediska, Folgarida a Marilleva, má i Pejo svým hostům opravdu co nabídnout. Okolí se vyznačuje divukrásnou horskou krajinou, což dozajista uvítá každý fanoušek sjezdovek!

Lyžařské středisko vyhledávají především ti návštěvníci, kteří vedle vlastní zábavy na sjezdovkách upřednostňují také odpočinek, relaxaci a fantastické horské scenérie. Pro zimní dovolenou s celou partou je prostě i s pohořím Cevedale tím správným místem.

I přes dlouhou historii Peja jako znamenité turistické destinace, si od 17. století, kdy zde byly objeveny termální prameny, městečko udrželo svůj původní ráz a pohodu. Totéž hodnocení si zaslouží i většina okolních středně náročných sjezdovek, které vedou až z nadmořských výšek kolem 3.000 metrů. Obzvláště pěkné jsou "nekonečné" sjezdovky Monte Vioz, které dozajista potěší každého lyžaře.

Pro ty nejmenší lyžaře je ideální zejména Cogolo a pro ty větší děti zase největší atrakce Peja - snowpark Biancaneve. Děti se tady mohou za doprovodu zkušených odborníků naučit lyžovat nebo jezdit na snowboardu. Zvláštní atrakcí pro děti všech věkových kategorií je také snowtubing, při kterém se mohou na velkých duších klouzat ze svahu dolů.

Kdo by si ale chtěl ještě více zalyžovat, může se odtud vydat na sjezdovky do dalších lyžařských středisek ve Val di Sole. K nim patří v první řadě zejména Skirama Dolomiti Adamello – Brenta, kam je umožněn přístup s jedním jediným skipasem. Během pouhých několika kilometrů se dostanete do obrovského lyžařského areálu, který se po právu chlubí svými neuvěřitelnými 120 kilometry sjezdovek.

Rozprostírá se mezi pohořím Dolomiti di Brenta a horským masivem Gruppo Ortles-Cevedale, a zahrnuje známá lyžařská střediska Folgarida, Madonna di Campiglio a Marilleva. Pro ubytování hostů jsou připraveny četné prázdninové apartmány, hotely a rekreační chalupy, které se harmonicky včleňují do okolní krajiny.

Jednotlivé místní části jsou navzájem propojeny kyvadlovou autobusovou dopravou a lyžařskými vleky. K dispozici je zdarma skibus, který spojuje lyžařská střediska Skirama Dolomiti a Adamello Brenta.

I mimo lyžařské sjezdovky si tady můžete vyzkoušet další aktivity. Vypravte se např. na krásné procházky zasněženou krajinou nebo se vydejte na běžkách na některou z tamních, perfektně udržovaných bílých stop.

Zimní dovolená v Peju je plná superlativů. Navštivte tedy i vy toto krásné městečku v Trentinu a vyberte si ubytování v jednom z pohodlných prázdninových apartmánů nebo v některém komfortním hotelu.

Geografie: 

Místo

Pejo, Val di Sole 46° 21' 45.3996" N, 10° 40' 23.9124" E
Location

Val di Sole na FB