Jste zde

Domů » Pinzolo

Zima v Pinzolu

Pinzolo - krásná krajina

V horní části údolí Val Rendena, v nadmořské výšce 785 m, obklopené horami Adamello, Brenta a Presanella, se rozprostírá známé turistické středisko Pinzolo, které bylo vybudováno v 60. letech minulého století. Lyžařský areál tohoto městečka se chlubí značným množstvím dobře upravených sjezdovek, na které se milovníci zimních sportů dostanou těmi nejmodernějšími lanovkami a vleky. Sjezdové tratě jsou převážně střední třídy obtížnosti, ale jsou vhodné i pro začátečníky. Ti zdatnější lyžaři zde ale také najdou ty správné svahy, kde si budou moci zlepšit svojí techniku.

Nenechte si ujít ani lyžařskou túru po Alpách, poklidné putování na sněžnicích nebo let s padákem, abyste mohli obdivovat impozantnost celého okolí z trochu jiných úhlů pohledu. V horní Val Rendeně se nachází celá řada údolí s mnoha zajímavostmi, například Val Campiglio se světově proslulou destinací Madonna di Campiglio, perlou Dolomitů, anebo Val Genova, údolí vodopádů, které tvoří vstup do přírodního parku Adamello Brenta.

Skiareál Pinzolo:
Nadmořská výška: 800 m - 2100 m
Roztřídění sjezdovek:
lehké: 5.0 km
červené: 20.0 km
černé: 3.0 km
Celkem: 28.0 km

Přepravní lyžařská zařízení:
Lyžařské vleky: 1
Sedačkové lanovky: 7
Kabinkové lanovky: 2

Speciální sjezdovky:
Pista Competition je zdejší vůbec nejnáročnější sjezdovka s délkou 1,10 km.

Nabídka pro snowboardisty:
Snowboardistům je lyžařském areálu k dispozici U-rampa a snowpark Brenta Park. Ten se nachází v oblasti Busa di Grual na úpatí černé sjezdovky Grual. Jsou tu různé překážky - tably, slidy a jumpy pro začátečníky, a pro pokročilé snowboardisty je tu třeba U-rampa.

Kdo by snad nebyl příliš spokojen s obsáhlou nabídkou všech možných sportovních aktivit, které připravilo Pinzolo, může se odhodlat k velice exkluzivnímu sportovnímu výkonu. Může vyrazit na lezení po ledu na zamrzlé vodopády. Je to opravdu dobrodružná disciplína s výlety k vodopádům na Nambrone, Vallesinelle a Nardi.
Odvážní zimní nadšenci mohou strávit uprostřed parku Adamello Brenta noc v iglú, kam se dá dojít na sněžnicích nebo na lyžích!

Neobvyklou sportovní alternativou je také plachtění ve vzduchu, přičemž jsou v Madonně di Campiglio k tomuto účelu určena dvě výchozí místa. První je na vrcholku Pradalago (450 m nad okolním terénem) a na hoře Spinale (650 m). V Pinzolu se pak startuje ze skokanského valu Doss del Sabion, který je dokonce až 1000 metrů nad terénem.

Pinzolo - skialpinisti
Autor: CoppaDolomiti
Geografie: 

Místo

Skiareál Pinzolo 46° 10' 2.0892" N, 10° 47' 8.844" E
Location

Val di Sole na FB