Jste zde

Domů » Pinzolo

Zimní dovolená v Pinzolu, 2. část

Pinzolo nabízí také skvělé příležitosti pro vyznavače běhu na lyžích. Hostům je k dispozici Centro Fondo Pinzolo - Carisolo s 5 km běžkařských tratí. Z toho jsou 3 km ve večerních hodinách uměle osvětlené, takže se tu dá běžkovat i po západu slunce, a to jak v klasickém, tak i v bruslařském stylu, na stále perfektně upravovaných běžkařských tratích.

Několik skvěle udržovaných a zajímavých běžkařských okruhů objevíte i v rozlehlých a nádherných jehličnatých lesích nad Madonnou di Campiglio. Tady budete mít k dispozici dalších 21 km upravených běžkařských tratí k bruslařskému stylu a dalších 15 km tratí se nachází přímo kolem Pinzola.

Poplatek za používání těchto tratí je asi 6 € za den nebo 20 € za týden. Pro začátečníky se zde také nabízejí kurzy běhu na lyžích. Ideálním výchozím bodem je světlina Campo Carlo Magno v nadmořské výšce téměř 1.700 metrů. Dokonce zde vede i trať Světového poháru v běhu na lyžích. Je to okružní trasa 10 km dlouhá a tedy vůbec nejdelší v celém okolí. Je výborným lákadlem pro zkušenější milovníky běhu na lyžích.

Nádhernou vysokohorskou běžkařskou trasu pak najdete na okruhu "Sprint" v nadmořské výšce 1.575 – 1.645 m. Tahle 7 km dlouhá sportovní výzva přináší opravdové potěšení pro všechny běžkařské nadšence!

Ve dne se můžete věnovat kromě samotného lyžování i některým jiným aktivitám. Co třeba jezdecké centrum, odkud můžete prozkoumat okolí na koňském hřbetu, anebo vyjížďka se psím spřežením na saních zasněženou zimní krajinou? Oboje slibuje vzrušující zážitky podobně jako paragliding z vrcholku Doss del Sabion.

Kromě toho tady můžete zajít do krytého bazénu, na moderní kluziště s curlingem či vyrazit až třeba k zamrzlým vodopádům Nardis. Můžete také zamířit do nedaleké střediska Madonna di Campiglio a tam si projít exkluzivní pěší zónu, kde možná s trochou štěstí narazíte na nějakou celebritu.

Kromě různých lidových svátků, které se v Pinzolu konají po celý rok, je tohle půvabné městečko také dějištěm lyžařského závodu v údolí Val Rendena.

Geografie: 

Místo

Pinzolo 46° 9' 34.4196" N, 10° 46' 7.4136" E
Location

Val di Sole na FB