Jste zde

Domů » Ponte di Legno

Adamello Ski Ponte di Legno - Tonale

Středisko Ponte di Legno

Region Trentino na jedné straně, Lombardie na druhé. V nadmořské výšce 1.883 m se nachází průsmyk Passo Tonale, jenž spojuje nejen tyto dva regiony, ale také vytváří vstupní bránu z Trentina do Švýcarska. Tonale otevírá jako jedno z prvních lyžařských středisek v Alpách provoz lyžařských vleků a jako jedno z posledních je také zavírá. Celková délka zdejších sjezdovek je 100 km, z čehož polovina může být uměle zasněžována. Zdejší heslo zní: Sníh tady rozhodně bude! Ledovec Presena v nadmořské výšce 3.016 m pak ještě zvyšuje tuto jistotu sněhové pokrývky. Tady se dá lyžovat dokonce i v létě.

Lyžařský areál Adamello Ski Ponte di Legno - Tonale umožňuje milovníkům lyžování navštívit senzační sjezdovky, kde si mohou dosytosti užít sjezdů všech stupňů obtížnosti (20 km modrých, 64 km červených a 16km černých). 8 lyžařských vleků, 19 sedačkových a 3 kabinkové lanovky vás rychle a pohodlně vyveze na svahy, každý lyžař si tu opravdu přijde na své. Nenechte si ujít černou sjezdovku "Paradiso", která měří 3000 metrů a má výškové převýšení 737 m, anebo červenou sjezdovku "Alpino", kde pojedete dolů 4,5 km.

Jen o pár kilometrů dál vstoupíte do obrovského lyžařského "kolotoče" Marilleva, Folgarida, Madonna di Campiglio a k dalším zimním sportovním střediskům, členům svazku Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Spojení mezi jednotlivými středisky zajišťují bezplatné "NeveBusy".
Snowboardisté mají v lyžařském středisku k dispozici U-rampu a snowpark, který je vybaven překážkami jako jsou tably, slidy anebo jumpy. U-rampu najdete u sjezdovky Valena.

V Tonale se ale nelyžuje jen z kopce, ale, podobně jako ve Vermigliu, i na pečlivě upravovaných běžkařských tratích. Celkem 40 km (Passo Tonale, Vermiglio Stavel, Velon) zmíněných bílých stop vede opravdu majestátní horskou krajinou po úpatí jednotlivých hor. Sáňkařská dráha Slittinovia Carezze má délku 3 km.
Ve večerních hodinách si můžete v Tonale posedět v mnoha barech, diskotékách a hospodách, kde je dost zábavy až dlouho do noci. Poněkud útulnější a šarmantnější je Ponte di Legno, městečko západně od průsmyku Tonale.

Místo

Passo Tonale 46° 15' 46.3104" N, 10° 35' 28.7196" E
Location

Val di Sole na FB