Jste zde

Domů » Madonna di Campiglio

Lyžařská dovolená v Madonně di Campiglio, 1.část

Italská lyžařská metropole Madonna di Campiglio, domov slavného lyžařského idolu Alberta Tomby, určitě zvýší tepovou frekvenci každého příznivce zimních sportů.

Velmi elegantní městečko se nachází v nadmořské výšce 1.550 m a je obklopeno impozantními horami pohoří Presanella a Brentské Dolomity. Kolem dokola jsou tmavé jehličnaté lesy.

Nachází se v samém srdci Trentina, je to opravdu exkluzivní místo a se svým poklidnějším sousedem, s lyžařským střediskem Pinzolo, vytváří pro zimní hosty skvělé podmínky pro jejich dovolenou.

Najdete tady mnoho příležitostí ke sportování, a to jak na lyžích i na snowboardu, ať už jste začátečníky nebo zkušenými matadory, svahy kolem italského zimního ráje umožní naplno prožívat zimní radovánky na sněhu.

Ale není potřeba myslet jen a pouze na lyžování. Jsou tu samozřejmě i jiné příležitosti k trávení volného času, narazíte tu např. na vysloveně úchvatné lezecké výstupy po ledu v okolí vodopádů Nardis.

Samozřejmostí jsou také nákupy v místních exkluzivních obchodech, kam si můžete odskočit po náročném dni stráveném na svazích. Určitě byste neměli zapomenout ani na návštěvu legendárního aprés-ski baru "Ober 1".

Madonna di Campiglio – to jsou světácké zimní radovánky! V mondénním středisku zimních sportů platí totiž hlavní motto "vidět a být viděn". Známé lyžařské středisko je tak velmi populární destinací mnoha mezinárodních celebrit.

Zdejší život se točí kolem vyzdobené pěší zóny plné módních butiků, barů a kaváren. Mnozí hosté se sem rok co rok znovu vracejí, aby si plně užívali zdejší atmosféry. S trochou štěstí tady můžete během chvilek u cappuccina pozorovat celebrity při nakupování nebo při návštěvě některého klubu a třeba tam někde i potkáte George Clooneyho!

Lyžování

Se skipasem Superskirama se bez problémů dostanete k celkem 428 km sjezdovek a ke 142 vlekům a lanovkám ve střediscích Madonna di Campiglio, Pinzolo, Marilleva - Folgarida a navíc ještě ve skiareálech Ponte di Legno - Tonale - Presena, Pejo, Monte Bondone, Andalo - Fai della Paganella a Folgaria – Lavarone.

Lyžařský areál kolem Madonny di Campiglio zasahuje až do nadmořské výšky 2.550 m a zahrnuje na 90 km sjezdovek, propojených navzájem 20 lyžařskými vleky a lanovkami. Většina lanovek začíná přímo v centru střediska, převážně snadné a středně obtížné sjezdovky nadchnou lyžařské začátečníky i rekreační lyžaře.

Ale i pro velmi zkušené lyžaře je zde samozřejmě také "něco". Slavná FIS sjezdovka "3 - Tre", na které se jezdí závody Světového poháru mužů, stejně jako sjezd "Spinal Direttissima" na Monte Spinale, to jsou přímo adrenalinové bomby.

Místo

Madonna di Campiglio 46° 13' 48.9432" N, 10° 49' 35.0544" E
Location

Val di Sole na FB