Jste zde

Domů » Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio je italská obec v Trentinu, asi 30 km severozápadně od Trenta a 60 km severně od jezera Lago di Garda (vzdušnou čarou). Městečko leží v divukrásném údolí mezi pohořím Dolomiti di Brenta a ledovcovým horským masivem Adamello - Presanella, je tak přímo zárukou nádherné dovolené.

Téměř 1 800 obyvatel tu žije především z cestovního ruchu, který zde začal vzkvétat již v druhé polovině 19. století. To sem začala jezdit rakouská a středoevropská šlechta a bohatá buržoazie, a místo se tak stalo významné. Dnes se zde každoročně konají závody Světového poháru v alpském lyžování, v lednu dokonce lyžařské dny Ferrari.

Madonna di Campiglio, patřící mezi nejlepší zimní sportovní střediska v Itálii, se nachází v nadmořské výšce asi 1.500 metrů. Je, a to zejména mezi Italy, nesmírně oblíbená prázdninová destinace.

Sjezdovky jsou tu jak pro náročné lyžaře a snowboardisty, tak i pro méně zkušené sportovce. Nádherné sjezdy nabízejí překrásný panoramatický výhled na majestátní pohoří Dolomiti di Brenta.

Rozsáhlá lyžařská oblast sahá až do nadmořské výšky 2.180 metrů, a je lyžařskými vleky propojená s dalšími lyžařskými středisky na severu, jako jsou Folgarida a Marilleva.

Pokud máte raději běh na lyžích, naleznete zde také jen ty nejlepší stopy. Sáňkování tu není jen zábavou pro děti, je to vhodné zpestření každé lyžařské dovolené pro všechny věkové kategorie.

V létě je italské středisko Madonna di Campiglio vysloveně ideálním výchozím bodem pro pěší túry a pro výlety všech úrovní obtížnosti. Různé stezky s různou úrovní obtížnosti nabízejí nováčkům i profesionálním turistům přímo ideální podmínky. K dispozici jsou krátké, jednoduché trasy, stejně jako delší výlety s přenocováním v některé horské chatě.

V přírodním parku Adamello - Brenta je připraveno více než 400 km horských stezek. Mnoho cest vede kolem jezer a potoků, které zvou ke chvilce odpočinku. Krásné vysokohorské pastviny také lákají návštěvníky, můžete se tu v místních chatách posílit regionálními specialitami. Oblast kolem Madonny di Campiglio je velmi atraktivní, v pozadí se všude tyčí velkolepé horské vrcholy.

Ani s ubytováním si nemusíte dělat vůbec žádné starosti. Místní hotely, apartmány, horské chaty a penziony nabízejí své služby ve všech kategoriích, doslova se předbíhají v zájmu o zákazníky. I v hlavní sezóně je zde prostor pro mnoho turistů.

Místo

Madonna di Campiglio 46° 13' 27.5304" N, 10° 49' 42.1032" E
Location

Val di Sole na FB