Jste zde

Domů » Zima

Malé a aktivity

Italské Val di Sole a pohoří Ortler
Autor: m-weger

Letní aktivity

V obci Malé a v jejím okolí mohou rekreanti trávit svůj volný čas opravdu velmi různorodým způsobem. Pokud byste zatoužili po nějakém skvělém osvěžení po náročném dni na horách, můžete si zajít do místního plaveckého bazénu a dát si tam několik délek. Dá se tu hrát i minigolf a tenis, a v parku Ragazzini je zájemcům plně k dispozici též hřiště na petanque.

Je zde také sportovní centrum a nedaleko místní části Ragazzini stojí přírodní lezecká stěna. Celkem 40 lezeckých výstupů dozajista poskytuje dostatek příležitostí k zábavě vyznavačům lezení a dokonce tady vybudovali i dva speciální jednodušší sektory pro děti a mládež. Ani milovníci rybaření zde nepřijdou nijak zkrátka. Není problém získat v místě povolenku k rybolovu, a pak si ulovit někde v okolí pěknou rybu.

V překrásné přírodě kolem Malé existuje mnoho možností, jak příjemně trávit volný čas. Pro turisty zde bylo vytvořeno mnoho dobře značených pěších turistických tras. Zvláště atraktivní jsou putování ke zdejším malebným horským jezerům. V údolí Val di Sole je jich nejméně stovka, což není nikde jinde, a nejen v Trentinu. Většina z nich se nalézá nad městečkem v pohoří Ortler - Cevedale mezi údolími, kde leží obce Rabbies a Peio.

Tady se mohou vyznavači pěší turistiky pomalu potulovat, relaxovat a odpočívat v překrásné místní nedotčené přírodě. Podél říčky Noce vede přes údolí Val di Sole cyklostezka, po níž se dá jet na kole přes 35 kilometrů z Mostizzola až do Cogola ve Val di Peio. Na cyklisty čeká převýšení skoro 600 metrů.

Zimní aktivity

I v chladném období roku je italská obec Malé všeobecně považována za dobrou turistickou destinaci. Běh na lyžích má ve Val di Sole a v celém Trentinu opravdu dlouhou tradici a kolem obce si přijdou vyznavači běžkování dokonale na své. Je zde totiž připraveno na 55 km upravovaných běžkařských tratí.

Nezapomnělo se ale ani na milovníky sjezdového lyžování a ani na snowboardisty. Rozlehlý lyžařský areál Folgarida - Marilleva - Madonna di Campiglio je dosažitelný jen během několika málo minut jízdy autem. Ale ani vlastně k tomu nebudete auto potřebovat, protože do lyžařských středisek směřují v krátkých intervalech skibusy. Ty dopravují zimní návštěvníky po celém údolí Val di Sole.

Místo

Malé 46° 21' 9.5544" N, 10° 54' 45.7164" E
Location

Val di Sole na FB