Jste zde

Domů » Marilleva – Folgarida

Marilleva

Italská Marilleva a zimní krajina

Marilleva je nádherným rekreačním místem v nadmořské výšce 900 - 1400 metrů, v údolí Val di Sole. Podobně jako Folgarida bylo i toto místo vybudována v 60. letech minulého století.

Je rozdělena do dvou částí, které se nacházejí ve dvou různých nadmořských výškách, 900 a 1400 metrů, a podle toho jsou také obě části pojmenovány. Jsou navzájem propojeny silnicí a lanovou dráhou.

Tady, ve vyhlášeném Val di Sole můžete strávit nádhernou dovolenou uprostřed krásné přírody. Objevíte tady v obou místních částech krásné hotely, prázdninové apartmány i rekreační chalupy. Je zde i plno různých obchodů a restaurací, bazény a další sportovní zařízení.

Okolí láká k pěší turistice a můžete tady podnikat i zajímavé vysokohorské túry. Krajina je rozmanitá a horský svět přímo velkolepý. Z údolí se dá vystoupat až do nadmořské výšky 3.700 metrů. Údolí je obklopeno pohořím horské skupiny Ortles na severu, Adamello - Brenta na západě a Dolomiti di Brenta na jihozápadě. Trasy jsou dobře udržovány a označeny.

Turisté si zde ovšem mohou užívat i jiných sportů, jako je např. nordic walking, jízda na horských kolech anebo jízda na koni. Velmi populární jsou i vodní sporty na oblíbené horské říčce Noce. Opravdu každý návštěvník tady může najít svůj oblíbený sport.

Marilleva je ale také známé lyžařské středisko v údolí Val di Sole. Tady můžete doslova přede dveřmi vašeho ubytování připnout lyže a ihned se plně oddat skvělým lyžařským zážitkům.

Sjezdovky jsou za pomoci lyžařských vleků a lanovek propojeny s oblastmi Madonna di Campiglio a Folgarida, takže lyžaři a snowboardisté mají o své dovolené k dispozici celou širokou ​škálu dalších sjezdovek.

Běžkařské tratě jsou zde samozřejmě také. Velmi zvláštním zážitkem je putování na sněžnicích bílou krajinou, kdy budete dýchat čistý horský vzduch a obdivovat nádherné výhledy do okolí.

Ale jsou tu i mnohé další příležitosti ke sportování. Můžeme si třeba dopřát vysloveně odpočinkové procházky opravdu kouzelnou zimní krajinou nebo se vydat na nějakou pěší túru, nebo si jít zaplavat či odpočinout do některého z tamních wellness zařízení.

Marilleva

Místo

Marilleva 900 46° 18' 54.6624" N, 10° 48' 45.6444" E
Location

Val di Sole na FB