Jste zde

Domů » Pinzolo

Zimní dovolená v Pinzolu, 1. část

Italské středisko Pinzolo a zimní krajina

Italská lyžařská metropole Madonna di Campiglio, domov slavné italské lyžařské hvězdy jménem Alberto Tomba, určitě zvýší tepovou frekvenci každému milovníkovi zimních sportů. Nachází se v samém srdci Trentina uprostřed ohromující kulisy pohoří Dolomita Brenta. Je to opravdu exkluzivní místo a spolu s klidnějším sousedním místem Pinzolo nabízí svým zimním hostům vše, co je potřeba pro skvělou dovolenou.

Zasněné městečko v nadmořské výšce 775 metrů se nachází jižně od slavného sousedního střediska zimních sportů Madonna di Campiglio, v nádherném údolí Val Rendena. Dominantou městečka je starý kostel San Vigilio, známý zejména svými pozoruhodnými freskami.

Ať už jste vyznavači lyžování nebo snowboardingu, ať už jste začátečníky nebo zkušenými "matadory", sjezdovky kolem tohoto italského zimního ráje zaručují spokojenost pro každého návštěvníka. Kdo chce sportovat i mimo sjezdovky, tomu se tu otevírají široké možnosti například při lezeckých výstupech po ledu u vodopádů Nardis.

Samozřejmostí je, že si tu pak, po dokonalém dni plném lyžování, můžete nakoupit v místních exkluzivních obchodech. Určitě nezapomeňte ani zajít do legendárního aprés ski baru "Ober 1". Pinzolo – to je zkrátka zimní zábava pro celou rodinu.

Se skipasem "Pinzolo" se před vámi otevírá malý, ale krásný rodinný lyžařský areál v okolí vrcholku Doss del Sabion, kde je celkem 30 km sjezdovek, vysloveně ideálních pro první krůčky na lyžích. 10 lyžařských vleků a lanovek dopraví všechny zájemce do nadmořské výšky 800 až 2.100 metrů.

Na mírných svazích tady organizují i speciální prázdninový program pro děti a dá se tedy říci, že celé rodiny jsou zde opravdu v dobrých rukou. Mnohé rodiny s dětmi sem právě z tohoto důvodu zcela cíleně zajíždějí. Nejdelší sjezdovka měří 4,8 km a je určena pro ty zdatnější lyžaře.

Náročná trať je na černé sjezdovce "Pista Competition", kde se již několik let pořádají nejvýznamnější mezinárodní lyžařské závody pro juniory! Pro vyznavače snowboardingu byl zřízen u Busa di Grual funpark s tably, slidy, jumpy a s jednou U - rampou. Pinzolo je také napojeno kabinkovou lanovkou na Madonnu di Campiglio ve Val di Sole. Kdo chce, může si zakoupit rozšířený skipas, a vydat se na proslavené sjezdovky do Madonny di Campiglio.

Je tady pochopitelně mnohem klidněji než v sousedním středisku Madonna di Campiglio. K radosti většiny rekreantů je tady také mnohem levněji! Ve večerních hodinách se můžete v místních restauracích těšit na skvělou trentinskou kuchyni a pak to celé zakončit nějakým lahodným drinkem v některém z mnoha barů. Po úspěšném dni na sjezdovce si to určitě plně zasloužíte.

Geografie: 

Místo

Stanice lanovky, Pinzolo 46° 9' 48.2904" N, 10° 45' 58.5684" E
Location

Val di Sole na FB